Acum mult timp în urmă, obișnuiam să cumpărăm ceva mai multe reviste față de momentul prezent, când majoritatea informațiilor de ordin cotidian le putem afla foarte ușor cu ajutorul site-urilor de profil de pe internet. Pe de altă parte, vânzarea cărților se menține pe o linie de plutire și chiar mai crește cu 2-3 procente…
ProEco(Blog)
5 alternative de transport care sunt mai ecologice decât mașinile
În România 3 din 10 români conduc un autovehicul, iar 40% dintre ei consideră mașina indispensabilă vieții lor. Din păcate, majoritatea vehiculelor inmatriculate la noi în țară sunt încă alimentate de motoare pe benzină sau motorină, ceea ce duce la un nivel foarte ridicat al poluării pe care mediul trebuie să-l îndure zi de zi….
7 lucruri la care să fii atent atunci când reciclezi
Poate părea destul de tentant atunci când nu ești sigur dacă ceva este reciclabil, să îl pui într-un coș de reciclare cu speranța că se va găsi o modalitate de reciclare și pentru acel lucru. Totuși pentru a menține un sistem de reciclare corect este important să lăsăm anumite lucruri în afara acestui proces. De…
Gestionarea și reciclarea uleiului gătit
Uleiul uzat reprezintă orice ulei pe bază de petrol, materie vegetală sau sintetică care a fost utilizat. Uleiul menține într-o funcțiune optimă mașinile și multe alte aparate, dar îl folosim foarte des la pregătirea meselor. Cu toate acestea, în timpul utilizării normale, impuritățile, cum ar fi mizeria, resturile, apa sau alte substanțele se pot combina…
Reducerea și refolosirea obiectelor de bază
Un mod eficient de a reduce cantitatea de deșeuri este de a nu le crea. Realizarea unui singur produs presupune foarte multe etape, materiale și energie, întrucât materiile prime trebuie extrase din pământ, produsul trebuie fabricat, iar apoi transportat în locurile în care poate fi vândut. De aceea, reducerea și refolosirea unor obiecte de bază…
Risipa alimentară care ne afectează mediul înconjurător
Risipa de alimente reprezintă atât pierderea de alimente, cât și risipa de alimente și nu este doar iresponsabilă din punct de vedere moral, dar provoacă și pierderi economice foarte mari, precum și daune semnificative mediului înconjurător. Aproape o treime din alimentele produse în lume sunt pierdute sau irosite din cauza unor diverse motive, iar pe…
Utilizarea produselor biodegradabile
Deșeurile rezultate din ambalaje sunt o parte semnificativă a deșeurilor municipale, ce au cauzat preocupări de mediu din ce în ce mai mari, aducând în prim-plan noi reglementări menite să reducă cantitățile generate. Întrucât pentru realizarea acestor ambalaje se foloseșe o gamă largă de polimeri pe bază de ulei, acestea sunt etichetate ca non-biodegradabile, fiind…
Plantarea copacilor de la nivel global la nivelul comunității
Plantarea a miliarde de copaci în întreaga lume este una dintre cele mai mari și mai ieftine modalități de a scoate CO2 din atmosferă pentru a face față crizei climatice, potrivit oamenilor de știință, care au făcut primul calcul al numărului de copaci care ar putea fi plantați fără a invada recolta sau zonele urbane….
Protejarea mediului în 5 pași simpli
1.Natura ne-a dat, iar noi plantăm câte un copac Anual sunt tăiați aproximativ 130.000 de km de pădure care sunt folosiți la producția bunurilor de larg consum. Tăierea copacilor aduce cu sine beneficii, dar și multe consecințe grave asupra climei, precum accelerarea încălzirii globale și apariția fenomenelor meteo extreme. Este aproape imposibil să stopăm tăierea…